Familierecht

In situaties waarbij sprake is van een (echt)scheiding of het einde van uw relatie, krijgt u te maken met veel zaken die juridisch en financieel goed geregeld moeten worden. Zeker als daarbij kinderen betrokken zijn. Met jarenlang ervaring als advocaat en scheidingsmediator op het gebied van het personen – en familierecht in complexe zaken weet ik welke mogelijkheden u heeft om tot een duurzame oplossing te komen.

Ik kan voor u optreden als advocaat of ik kan u bijstaan als scheidingsmediator. Ik ben gespecialiseerd in alle facetten van het personen- en familierecht, waaronder het echtscheidingsrecht. Ook internationaal.

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

  • Mijn expertise betreft alle aspecten van een echtscheiding en het beëindigen van (informele) relaties, ook wel “samenwoners”.
  • Ik houd mij bezig met de vermogensafwikkeling bij het eindigen van huwelijken en informele relaties. Denk daarbij aan de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of van een samenlevingscontract en daaruit voortvloeiende verdelingskwesties.
  • Verder kunt u mij benaderen voor alimentatiekwesties, zoals het wijzigen en vaststellen van partner- en kinderalimentatie.
  • Ik behandel zaken waarbij het gaat over rechten en plichten van ouders en kinderen, zoals kwesties omtrent ouderlijk gezag en omgang. Ik begeleid en adviseer bijvoorbeeld bij het opstellen of wijzigen van een ouderschapsplan, bij de zorgverdeling en bij verhuizingen.  
  • Ook heb ik ervaring met overige familierechtelijke onderwerpen, zoals pensioenverevening, afstammingskwesties, naamswijziging, curatele, mentorschap en bewind.
  • Ik ben thuis in de behandeling van zaken met een internationaal karakter.

Mijn praktijk richt zich vooral op (vermogende) particulieren, ondernemers (ook agrarische), vrije beroepsbeoefenaars, professionals, expats en/of hun partners.

Heeft u een vraag en wilt u weten of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact met mij op.