Over mij

Ik ben Mijke Baeten. Ik groeide op in Maastricht, studeerde in Utrecht en werkte in Amsterdam. Voor de liefde verhuisde ik in 2019 naar Deventer. Ik ben moeder van twee kinderen.

Al tijdens mijn studie ging mijn interesse uit naar het personen- en familierecht. Ik studeerde in 2009 cum laude af in Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht en in Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarvoor studeerde ik een half jaar aan één van de oudste universiteiten van Europa, de Università di Bologna (Italië). Na ervaring in het notariaat, koos ik voor de advocatuur. Ik werkte tot en met 2019 in Amsterdam bij een gerenommeerd niche advocatenkantoor gespecialiseerd in het personen-en familierecht en erfrecht. Ik verhuisde naar Deventer en werkte tot 2023 als advocaat en scheidingsmediator bij een vooraanstaand kantoor in Zwolle.

Ik heb als advocaat en mediator veel ervaring in het behandelen van complexe zaken op het gebied van het personen- en familierecht. Ik sta veelal (vermogende) particulieren, ondernemers, hoogopgeleide professionals, expats en/of hun partners bij in het kader van hun (echt)scheiding. Zaken waarbij kinderen centraal staan verdienen mijn bijzondere aandacht. Net als internationale familierechtelijke kwesties.

Doortastend & verbindend

In het personen- en familierecht gaat het erom een brug te slaan tussen persoonlijke belangen en juridische mogelijkheden. Dit fascineert mij. Het is een veelzijdige expertise waarbij het belangrijk is om samen te werken met deskundigen, zoals orthopedagogen, financieel specialisten en notarissen. Ik onderscheid mijzelf door een combinatie van vakinhoudelijke kwaliteit en mijn vermogen om cliënten in een ingrijpende fase van hun leven op betrokken wijze te begeleiden naar een duurzame oplossing. Ik ben doortastend en verbindend. Ik verlies de belangen van mijn cliënt en van betrokken kinderen nooit uit het oog.

Ik kan u bijstaan als advocaat, of ik begeleid partijen als scheidingsmediator. Daarnaast kan ik u adviseren. Ik ben gevestigd in Deventer. Mijn werkgebied en netwerk spreiden zich uit over heel Nederland.

Ik ben aangesloten bij de specialisatievereniging van Familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS). Ik rondde mijn vFAS opleiding cum laude af. Ik ben tevens regio-coördinator van de vFAS voor de regio Overijssel en werk als redacteur voor de website van de vFAS, Verder-Online.nl.

E-mail: info@baetenadvocatuur.nl.